Apteekin palvelut

Reseptilääkkeet

Palvelemme asiakkaitamme kaikissa lääkeasioissa. Asiantunteva ja ystävällinen henkilökuntamme neuvoo lääkkeiden käytössä ja yhteensopivuuksissa aina tarvittaessa. Varmistamme myös, että olet asiakkaana selvillä lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Lääkevalvontaviranomaiset määrittelevät vuosittain mitkä lääkärin määräämät lääkkeet ovat keskenään vaihtokelpoisia. Joissakin tapauksissa Kela maksaa sairausvakuutuksen korvauksen vain edullisemman rinnakkaislääkkeen mukaan. Kerromme reseptin toimituksen yhteydessä aina vaihtoehdot, joiden perusteella voit päättää itse minkä valmistajan lääkkeen otat käyttöösi.

Meillä on varastossa laaja tuotevalikoima, mutta joitain harvinaisempia ja kalliimpia lääkkeitä tilaamme asiakkaan kanssa sovituksi päiväksi. 

Itsehoitolääkkeet

Valikoimistamme löytyy hyvä valikoima itsehoitoon tarkoitettuja tuotteita. Näitä ovat kaikki ilman reseptiä myytävät lääkkeet, vitamiinit, ravintolisät, haavanhoitovälineet, suunhoito- ja ihonhoitotuotteet. Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökuntamme opastaa aina mielellään näidenkin tuotteiden osalta oikean tuotteen valinnassa.

 

Mikäli jotain tiettyä itsehoitotuotetta/kosmetiikkaa ei varastostamme löydy, saamme sen tilattua yleensä seuraavaksi arkipäiväksi. Kysy rohkeasti myös näitä tuotteita!

Koneellinen annosjakelu

Apteekin tarjoamaa maksullista annosjakelupalvelua käyttävä asiakas saa lääkkeensä apteekista koneellisesti pakattuna käteviin kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palveluun sisältyy myös lääkityksen tarkistus. Annosjakelu pienentää lääkehävikkiä ja usein myös pienentää lääkemenoja. Palvelu soveltuu kaikenikäisille henkilöille, joilla on käytössään useita säännöllisesti otettavia lääkkeitä tai lääkkeitä otetaan useita kertoja vuorokauden aikana. Kysy lisää henkilökunnalta!

Kotiinkuljetus

Apteekkimme tarjoavat yksityisille asiakkaille myös maksullista kotiinkuljetusta lähialueille.

Alle 5 km.............................6,20€ (5€ + alv. 24%)

Yli 5 km...............................12,40€ (10€ + alv. 24%)

Sähköisen- eli E-reseptin uusiminen

Kun sinulle määrätty lääke on lopussa tai reseptisi on vanhentumassa, voit pyytää sähköisen reseptin uusimista apteekin kautta: uusiminen ei maksa meillä mitään! Kun teet uusimispyynnön apteekissa, pyyntö välitetään sähköisesti reseptikeskuksen kautta sinua hoitavaan terveydenhuollon yksikköön. Uusimispyyntö käsitellään terveydenhuollossa kahdeksan päivän kuluessa sen vastaanottamisesta.

Lääkkeiden yhteensopivuudet

Apteekkimme tietojärjestelmä vertaa aina uutta reseptilääkettä toimitettaessa sen yhteensopivuutta aikaisemmin apteekistamme samalle henkilölle toimitettuihin lääkkeisiin ja "hälyttää" jos lääkkeillä on yhteisvaikutuksia. Kysymällä farmaseuttiselta henkilökunnaltamme saat tiedot itsehoitolääkkeiden mahdollisista yhteisvaikutuksista. Jos käytössäsi on toisesta apteekista toimitettuja reseptilääkkeitä, kertomalla lääkkeiden nimet, voimme tarkastaa myös niiden yhteensopivuudet tietojärjestelmästämme.

Kela-korvaus

Muista aina ottaa Kela-korttisi mukaan asioidessasi apteekissa. Voit saada Kela-korvausta lääkärin määräämistä lääkkeistä ja kliinisistä ravintovalmisteista. Pitkäaikaisten ihotautien hoitoon käytettävistä lääkärin määräämistä perusvoiteista voi Kela myös maksaa peruskorvauksen. Kela-korttia näyttämällä saat Kela-korvaukset jo apteekissa asioidessasi.

Mikäli sinulla tai lapsellasi on erillinen sairaus/lääkekuluvakuutus, niin lääkkeiden omavastuuosuus on usein myös vakuutusyhtiön korvattavissa. Saat tätä varten ostotositteen tulostettuna ostostesi yhteydessä.

Lääkejätteiden säilyttäminen ja palauttaminen

Lääkkeet pitää aina säilyttää ohjeiden mukaisesti, jotta niiden teho säilyy oikeanlaisena. Lääkevalmisteisiin on aina merkitty säilytysohjeiden lisäksi myös viimeinen käyttöpäiväys. Vanhentuneet lääkkeet ja elohopeakuumemittarit ovat ongelmajätettä, jotka tulee palauttaa apteekkiin. 
Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn.

Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

* Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
* Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
* Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit muovinkeräykseen.
* Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa erillisessä muovipussissa. Palauta lääkeaerosolit erillisessä muovipussissa.
* Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
* Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
* Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kosmetiikkaa, lisäravinteita, lääkkeettömiä silmätippoja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym..

Muistathan säilyttää lääkkeet aina lasten ulottumattomissa!